+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » TÜBİTAK’tan Patentli Teknolojiler için Sanayiye %75’e Varan Destek!

TÜBİTAK’tan Patentli Teknolojiler için Sanayiye %75’e Varan Destek!

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde (teknoparklarda) geliştirilen patentli teknolojilerin sanayi kuruluşlarınca edinimine ilişkin yapılan masraflar için TÜBİTAK tarafından sanayiye destek verilecektir.


TÜBİTAK tarafından ikinci kez çağrıya çıkılan “Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (1702-Patent Lisans-2021-1)” kapsamında; patentlerin kullanım haklarını lisanslayan veya devir yoluyla kullanım haklarını tamamen sahiplenen sanayi kuruluşları, patent sahibine ödeyecekleri tutarların %75'ine* kadarını TÜBİTAK’tan geri alabilecek. Lisans veya devir yoluyla alınan patentlerin uygulamasına yönelik olarak sanayi kuruluşunun, patent alınan kuruluştan yapacağı hizmet alımlarına dair harcama ve giderler de desteklenecektir.

En fazla 60 aya kadar sürebilecek destek kapsamında, maksimum 2 milyon TL destek alınabilecektir. Destek oranları ve detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


*KOBİ’ler maksimum %75'e kadar, Büyük Şirketler maksimum %60'a kadar destekten yararlanabileceklerdir.

TÜBİTAK Destek Çağrısı Link:
https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/ulusal-destek-programlari/icerik-1702-patent-tabanli-teknoloji-transferi-destekleme-cagrisi

Erciyes Üniversitesi Patent Portföyünü aşağıdaki linkten inceleyebilir, firmanıza lisans veya devir yoluyla ticarileştirmek istediğiniz teknolojiler hakkında detaylı bilgi için Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Haklar Birimi ile irtibata geçebilirsiniz.

Erciyes Üniversitesi Patent Pörtföy Linki:
store.erciyestto.com/

Ön kayıt için son tarih  : 19 Nisan 2021; Saat 17.30


09.02.2021