+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Taner Yıldız'dan Erciyes Teknopark'a Ziyaret

Taner Yıldız'dan Erciyes Teknopark'a Ziyaret

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız Erciyes Teknopark’ı ziyaret etti.



Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır’ın eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette, Taner Yıldız, Erciyes Teknopark idari ofislerini ve Teknoloji Transfer Ofisi’ni gezerek, tüm personelle genel durum değerlendirmesi yaptı. Ardından Teknopark firma ziyaretleri gerçekleştiren Yıldız, teknopark firmalarının tamamen bölgede yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri sonucunda geliştirdikleri kablosuz elektronik çözümler, elektromekanik cihazlar, kurumsal yazılımlar gibi ürün ve yazılımları yerinde görerek, bu ürünler ve yazılımlar hakkında firma sahiplerinden bilgiler aldı.



Firma ziyaretlerinin ardından Erciyes Teknopark’ın yürütmekte olduğu bölgenin en büyük kuluçka programı olan Sera ve Sera çalışma ofislerini ziyaret eden Taner Yıldız’a eşlik eden Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, üniversite öğrencilerine sunulan desteklerden, öğrencilere verilen ücretsiz kuluçka hizmetlerinden ve öğrencilerin geliştirdiği yenilikçi ürünlerden söz etti. Üniversite yönetimi olarak öğrencileri ve akademisyenleri girişimci olmaları için sürekli teşvik ettiklerini ifade eden Çakır, bu desteğin artarak devam edeceğini belirtti.



Bunun yanı sıra “Sera Kuluçka Programı” kapsamında ürün geliştiren genç girişimcileri ziyaret eden Yıldız, Sera takımlarından olan Arez takımından, bir adet kameralı, bir kilometre  menzilli ve uzaktan kumandalı “Quattro Copter” sipariş etmiştir, Kasım ayı sonuna kadar ürünün hazır olarak Yıldız’a teslim edilmesi ön görülüyor.



Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır şunları ifade etti:  “ Erciyes Üniversitesi, Kayseri gibi geleneksel girişimci köklerine sahip güçlü bir şehirde yükselen, yaklaşık 60.000 öğrencisi ile büyük potansiyel arz eden bir üniversitedir. Erciyes Üniversitesi’ndeki bu potansiyelin Türkiye’nin en iyi 5. Teknopark’ı olma başarısını gösteren Erciyes Teknopark ile daha da güçlendiği aşikardır. Yönetim olarak, üniversite personelimizin ve öğrencilerimizin Erciyes Teknopark’ta yer almalarını teşvik ediyoruz, yakın zamanda akademisyenlere sunacağımız küçük Ar-Ge ofisleri ile akademisyenlerimizin şirket kurulumundaki zorlu ilk yıllarına biz de bir katkıda bulunacağız. Erciyes Üniversitesi ile Erciyes Teknopark ortaklığı ile Kayseri'yi geleneksel girişimci bir şehirden, 'Teknolojik Girişimci' bir şehre dönüştürmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.


17:41, 23.10.2015