+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK’TA, KATİP ÇELEBİ NEWTON FONU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

ERCİYES TEKNOPARK’TA, KATİP ÇELEBİ NEWTON FONU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Katip Çelebi Newton fonu tanıtım ve bilgilendirme semineri düzenledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan İrem AKTAŞLI (British Council Newton Fonları Sorumlusu) Katip Çelebi Newton Fonu ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “Newton Fonu, İngiltere ve gelişen ekonomiye sahip ülkeler arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini desteklemek üzere hayata geçirilmiş toplam 375 milyon sterlin bütçeli 5 yıllık bir programdır. Program, Türkiye’nin de içinde olduğu 15 ülkede (Çin, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika, Meksika, Kolombiya, Şili, Türkiye, Malezya, Tayland, Vietnam, Endonezya, Filipinler, Mısır ve Kazakistan) yürütülmektedir.

Newton Fonu Türkiye’de “Kâtip Çelebi – Newton Fonu” adı altında yürütülmekte, İngiltere ve Türkiye hükümetleri tarafından desteklenmektedir. Türkiye’de ana yürütücü kurum TÜBİTAK’tır.

Kâtip Çelebi - Newton Fonu'nun amacı Türkiye ve İngiltere'deki bilimsel araştırma ve inovasyon sektörlerini bir araya getirerek Türkiye'deki ekonomik kalkınma ve toplumsal refah alanlarında karşılaşılan sorunlara ortak çözümler geliştirmektir. İkili programlar çerçevesinde birlikte araştırma ve inovasyon odaklı çalışmalar yürütecek iki ülke arasında güçlü, sürdürülebilir ve sistematik ilişkiler inşa edilmesi, varolan işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. İngiltere ve Türkiye hükümetleri tarafından desteklenen ve 5 yıl devam edecek olan programa yılda 8 milyon £ tahsis edilmektedir.”


12:13, 25.04.2016

Haber Fotoğrafları