+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK’TA COST PROJESİ YAZMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

ERCİYES TEKNOPARK’TA COST PROJESİ YAZMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark, Akademisyenlerin Proje Desteklerinden Yararlanabilmeleri İçin Eğitimlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından akademisyenlere “COST Projesi Yazma Eğitimi” düzenlendi.Eğitimi veren TÜBİTAK Uzmanı Murat TILTAK katılımcılara COST Projesi kapsamını ve şartlarını anlattı.
Düzenlenen eğitimle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “ Açık adı Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (European Cooperation in Science and Technology olan COST projesinin amacı Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini desteklemektir. COST projesiyle desteklenen akademisyenler Avrupa’da oluşturulmuş ağlara dahil olma fırsatı yakalamış olurlar. Desteklenen akademisyenler projeleriyle ilgili konularda çalıştay, konferans ve eğitimlere giderken COST desteğinden faydalanırlar. COST aksiyonlarının en temel özelliği ise sabit bir programın olmaması, istenirse katılımda bulunulmasıdır .

COST mekanizmasının dört temel unsuru bulunmaktadır:
__ Aksiyonlar kapsamında araştırma projeleri ulusal katkılarla finanse edilir.
__ COST üyelerinin her biri araştırma aksiyonu önerebilir.
__ Aksiyonlara katılım isteğe bağlıdır. Sadece ilgilenen ülkeler iştirak edebilmektedir.
__ İşbirliği, ulusal projelerin koordinasyonunu esas alan "concerted action" olarak anılan projeler vasıtasıyla
    gerçekleştirilir.

Erciyes Teknopark olarak düzenlediğimiz eğitimlerle konunun uzmanı kişileri akademisyenlerle buluşturup her projeyle ilgili detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız akademisyenlerimizin proje yazma çalışmalarını destekleyebilmek ve teşvik etmektir.”


13:03, 15.06.2016

Haber Fotoğrafları