+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK’TA PROJE DESTEK HİZMETLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

ERCİYES TEKNOPARK’TA PROJE DESTEK HİZMETLERİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) tarafından Erciyes Üniversitesi’nin proje performansını sayı ve kalite açısından artırmak amacıyla “Proje Destek Hizmetleri Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştay Erciyes Üniversitesi’nde proje yazma konusundaki en başarılı ve kabul oranları en yüksek öğretim görevlilerinden Prof.Dr.M.Emin YÜKSEL, Prof.Dr.Mehmet Baki KARAMIŞ, Doç.Dr.Filiz DADAŞER ÇELİK, Doç.Dr.Tuğrul OKTAY ve Yrd.Doç.Dr.Mete ÇELİK’in katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen çalıştayla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak önemli hedeflerimizden bir tanesi üniversitelerimizde yer alan öğretim görevlilerine proje destek hizmeti vererek kabul görmüş proje sayısını artırabilmektir. Bu amaç doğrultusunda Erciyes Teknopark olarak “Projesiz Akademisyen Kalmasın sloganıyla” yıl içinde belirli aralıklarla bilgi günleri düzenliyoruz. Ayrıca hibe fonları hakkında bilgilendirme yaparak akademisyenlerimizin projelerini uygun fona yönlendirme, yazım sonrası inceleme ve birebir rehberlik hizmeti de sunuyoruz.

Yine bu amaç kapsamında düzenlenen ve Erciyes Üniversitesi’nde proje yazma sürecinde en başarılı akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen “proje destek hizmetleri çalıştayında” aşağıdaki soru başlıkları tartışılmıştır.


1- TÜBİTAK ARDEB programlarından araştırmacılarımızın daha çok faydalanmasını nasıl sağlayabiliriz?
2- TÜBİTAK ARDEB programında proje fikri üretmekte sıkıntı çeken bilim dallarındaki araştırmacılarımıza ne tür önerileriniz olur?
3- AB HORIZON 2020’de Erciyes Üniversitesi olarak etkin olamamamıza neden olan faktörler nelerdir? Çözüm önerileriniz nelerdir?
4- Teknoloji Transfer Ofisi Proje Destek Hizmetleri Biriminden sizin ve sizin çevrenizdeki araştırmacıların beklentileri nelerdir?
5- Üniversite araştırmacılarımızın Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisine kurumsal güveni var mıdır? En çok eleştirilecek yönleri nelerdir? Eğer varsa olumsuz algıları ve nötr yaklaşımları pozitife çekmek için ne yapılabilir?

Çalıştay sonuçları katılımcılarla paylaşılarak, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından konuyla ilgili aksiyon alınıp uygulamaya başlanacaktır.”


11:01, 27.07.2016

Haber Fotoğrafları