+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Teknopark ERBAN Erciyes Melek Yatırım Ağı Hazine Müsteşarlığı’nca Akredite Edildi

Erciyes Teknopark ERBAN Erciyes Melek Yatırım Ağı Hazine Müsteşarlığı’nca Akredite Edildi

 Fotoğraf

15 Şubat 2013 tarihli ve 28560 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmeliğin 32. Maddesi gereğince Bireysel Katılım Sermayesi Sistemi kapsamında işbirliği yapılmak üzere Erciyes Teknopark A.Ş. ERBAN Erciyes Melek Yatırım Ağı Hazine Müsteşarlığı’nca Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı olarak akredite edildi.

Anadolu’nun İlk Akredite Melek Yatırımcı Ağı ERBAN

Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bilgin Yazlık akredite süreciyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’de halihazırda 13 akredite melek yatırımcı ağı bulunmaktadır. Bunların tamamı İstanbul, Ankara ve İzmir’de kurulmuştur. 14.akredite melek yatırımcı ağı ise Anadolu’dan ilk kez Erciyes Teknopark A.Ş. ERBAN Erciyes Melek Yatırımcı Ağı olmuştur.

Türkiye’de son yıllarda revaçta olan Amerika ve Avrupa’da uzun yıllardır uygulanan “Angel Investor” veya “Business Angel” olarak tanımlanan melek yatırımcı kavramı ekosistemin geliştirilmesi adına lisanslı melek yatırımcılara vergi muafiyeti sağlamaktadır.
Kayseri’de de melek yatırım ekosisteminin canlandırılması ve bireysel girişimcilerin desteklenmesi amacıyla kurulan ERBAN Erciyes Melek Yatırım Ağı’nın temelleri 2014 yılında atılmıştır. Kayseri’de halihazırda 5 lisanslı melek yatırımcı bulunmaktadır. Yaklaşık 10 potansiyel melek yatırımcı adayı ile de BKY lisansı konusunda görüşmeler devam etmektedir.”


09:48, 10.08.2016

Haber Fotoğrafları