+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK GİRİŞİMCİLERİ SATIŞ YAPMAYA HAZIRLIYOR

ERCİYES TEKNOPARK GİRİŞİMCİLERİ SATIŞ YAPMAYA HAZIRLIYOR

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark’ta “Prototip Nasıl Satılır?” Eğitimi Düzenlendi

Kendine has kuluçka modeli ile örnek gösterilen Erciyes Teknopark, bünyesinde yer alan farklı sektörlerdeki firmaların ve işbirliği içinde olduğu girişimcilerin vizyonunu genişletmeye devam ediyor.

Erciyes Teknopark’ta Bireysel Genç Girişim (BİGG Erciyes) adaylarına erken aşamada ürün satışı konusunda yeni tekniklerin anlatıldığı “Prototip Nasıl Satılır?” eğitimi düzenlendi.
Düzenlenen eğitimle ilgili bilgi veren Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: “İş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürme aşamasını tamamlayan girişimciler için en önemli basamak satış yapabilmektir. Bu bağlamda bizde bünyemizdeki firmalara ve Bireysel Genç Girişim (BİGG Erciyes) adaylarına yönelik olarak “Prototip nasıl satılır?” eğitimini düzenledik.  Eğitimci Murat Özanlar tarafından Sera Kuluçka Merkezi’nde verilen eğitime ilgi son derece yoğundu.

İki gün boyunca verilen eğitimde aşağıdaki başlıklarla ilgili bilgilendirme yapıldı.
1. Prototipi müşteri ile geliştirmenin hayati önemi ve taktikleri
2. Erken benimseyiciler nasıl bulunur?
3. Müşteriden gelen her talep isteği anında karşılanmalı mı ve nasıl öncelikler belirlenmeli?
4. Taleplerin istek mi yoksa ihtiyaç mı olduğu nasıl analiz edilir?
5. Üretirken her 15 günde ürün konumlandırma nasıl yapılmalı?
6. Ürün satış fiyatına ve modeline nasıl karar verilir? Türleri nedir?
7. Müşteriye nasıl prototip satış sunumu yapılır?
8. Müşteriler start-uplar’dan ürün almayı neden istemez? Karşılarına çıkmadan önce hangi korkularını önceden yok etmeliyiz?
9. Müşteri neden “prototipi yap ondan sonra gel” der?  Biz bu süreci nasıl erkene çekebilir ve üretim esnasına dahil edebiliriz ve ilk satışlar nasıl kolayca yapılır?
10. Mühendis kafasından hızlıca çıkıp satış kafasına neden ve nasıl geçilir?
11. Proje bazlı üretmekten paket üretime nasıl geçilir?
12. Neden ilk aşamadan beri küresel pazara odaklanmalıyız?  Olmazsa olmaz mı? Hangi ülkelerin start-up’ları direkt işe küresel boyutta başlıyor?

Alanında uzmanlaşmış eğitimcileri firmalarımızla ve BİGG Erciyes adaylarıyla önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz.”


10:54, 12.08.2016

Haber Fotoğrafları