+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kayseri Geliştirdiği Vinç ile Hava Kuvvetlerinde 10 Milyon TL Tasarruf Sağladı

Kayseri Geliştirdiği Vinç ile Hava Kuvvetlerinde 10 Milyon TL Tasarruf Sağladı

 Fotoğraf

Geliştirdiği vinç ile hava kuvvetlerinde 10 milyon TL tasarruf sağladı

Kayseri'de, yıllarca hava kuvvetlerinde elektronik sistem mühendisi olarak çalışan Bilal Uruk geliştirdiği arama kurtarma vinci ile hava kuvvetlerine 10 milyon TL tasarruf sağladı.

Bilal Uruk, görevinden ayrıldıktan sonra yaptığı çalışmalarda arama kurtarma vinci geliştirdi. Arama kurtarma vinci sayesinde helikopter olay yerine inmeden kazazedeleri kurtarabiliyor. Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Uruk, '25 yıl boyunca elektronik sistem mühendisi olarak çalıştım. Bu deneyimlerimizden sonra 2010 yılında Erciyes Teknopark'ta Uruk Endüstri'yi kurduk. 2010 yılından beri çok değişik sivil ve savunma sanayi ürünleri geliştiriyoruz. Bu alanda helikopterlerde kullanılan arama kurtarma vinci geliştirdik. Şu anda silahlı kuvvetlerde kullanılmaya devam ediyor ve TUSAŞ'ta yürütülen helikopter üretim programlarına katkı sağlayacak yeni ürünler geliştirmekteyiz. Bu alanda savunma sanayinde faaliyet gösteren TUSAŞ, ASELSAN ve benzeri kuruluşların yanında bizlerde kendi sistemlerini geliştiren firmalar olarak yerimizi almak istiyoruz. Bu açıdan kendi ürünümüz olan arama kurtarma vinçlerini TUSAŞ'ın yürüttüğü helikopter programında da kullanılması için ARGE çalışmalarımız devam ediyor ifadelerini kullandı.

Uruk ayrıca, 'Helikopter arama kurtarma vinçleri helikopterlerin beşinci kritik parçası olarak niteleyebiliriz. Bu ürünler helikopterlerin arama kurtarma amacıyla bir bölgeye ulaştığında bölgedeki kazazedeleri helikopterin yere inmeden helikopterin içine alınması için kullanılan çok önemli bir araç. Savunma sanayi katma değeri en yüksek sektör. Bizim ürünlerimiz ile yurtdışındaki ürünleri kıyasladığımızda aralarında 1/5 oranında fiyat farkı olduğunu görüyoruz. Şu ana kadar hava kuvvetlerine 26 teslimatımız gerçekleşti. Bu ürünlerle hava kuvvetleri 10 milyon TL tasarruf sağladık şeklinde konuştu.


12:56, 01.09.2016