+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kapadokya IP Günleri Etkinliğinde Fikri Mülkiyet Hakları Sorunları Masaya Yatırıldı

Kapadokya IP Günleri Etkinliğinde Fikri Mülkiyet Hakları Sorunları Masaya Yatırıldı

 Fotoğraf


Erciyes Teknopark A.Ş. ve Erciyes TTO tarafından organize edilen, European IPR Helpdesk ve Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) katkı sağladığı Kapadokya Uluslararası IP (Intellectual Property/Fikri Haklar) Günleri etkinliğinde Türkiye’nin Fikri Mülkiyet alanındaki sorunları masaya yatırıldı.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ile ilgili uluslararası kurum ve kuruluşların da katılım gösterdiği iki gün boyunca devam eden etkinlikle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi:” Teknoloji transfer ofislerinin sürdürülebilirliği ve gelişebilmesi için, Fikri Mülkiyet Haklarının temel fonksiyon ile gelir kaynağı açısından önemi her geçen gün artmaktadır.

Buna karşılık ülkemiz için gerek Teknoloji Transferi gerekse Fikri Mülkiyet Hakları kavramları henüz çok yeni ve tam anlaşılamamış durumdadır. Erciyes Teknopark ve Erciyes TTO olarak “Kapadokya IP Günleri Etkinliğini” düzenleyerek bu eksikliği giderme noktasında katkı sunabilmeyi planlamış bulunmaktayız.

Tüm Türkiye’den 25 Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı ve Türkiye’nin önde gelen 4 büyük patent danışmanlık firmasının katıldığı etkinlikte Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları konuları derinlemesine irdelenerek konuyla ilgili örnek uygulamalar yapılmıştır. Seminer konuları ise TTO profesyonellerinin gelişimine katkı sağlayacak, farklı alan ve konularda deneyim kazandıracak şekilde özenle seçilmiştir.

Etkinliğin ilk günü,
*Ülkemizdeki Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ile ilgili yasa ve mevzuat sıkıntıları,
*Bu sıkıntılardan kaynaklı Teknoloji Transfer Ofislerinin önündeki bariyerler,
*Bu bariyerleri aşmak için yapılması gerekenlerin/yapılacakların tartışılacağı TTO Modül-4 çalıştayı ile başlamıştır. Etkinliğin ikinci günü de Yeni Sınai haklar yasa taslağı ve Fikri Mülkiyet lisanslamaları çerçevesinde ile devam etmiştir.

Bu çalıştayın bildirisi ve sonuçları kitapçık haline getirilerek TTO Fikri Mülkiyet Haklarında yetki sahibi olan, konunun diğer tarafları ile de paylaşılacak ve çözüm önerileri ele alınacaktır.

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak, Fikri Mülkiyet Hakları konusunda ülkemizin hak ettiği yetkinlik seviyesine ulaşabilmesi adına çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyor olacağız.”


17:11, 30.09.2016

Haber Fotoğrafları