+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Sera Kuluçka Merkezi’nin Düzenlediği Etkinlikle Dijital Oyun Dünyasının Kapıları Aralandı

Sera Kuluçka Merkezi’nin Düzenlediği Etkinlikle Dijital Oyun Dünyasının Kapıları Aralandı

 Fotoğraf

Dünyada oldukça hızlı bir gelişim gösteren oyun sektöründe Türkiye’de etkin bir oyuncu olma yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, oyun geliştirme faaliyetleri başta olmak üzere, sektörü desteklemek adına gerekli stratejiler belirlenmesi kararı alınmıştır.  Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda da son dönemde Türkiye’de oyun sektörü, yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmeye başlamıştır.

Kendine has kuluçka modeli ile örnek gösterilen Erciyes Teknopark Sera Kuluçka Merkezi’de, bölgede yine bir ilke imza atarak oyun sektörünün detaylı biçimde analiz edildiği etkinlikte konunun meraklılarını OYUNDER ekibinden Tansu Kendirli ile buluşturdu.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Mahmut Doğan şunları söyledi: “Tüm dünyada oldukça hızlı bir gelişim gösteren dijital oyun sektörü Türkiye’de de son yıllarda atağa geçmiş durumdadır. Ülkemizde her yıl yüzde 7 oranında büyüyen oyun sektörünün hızı dünya ile paralellik gösteriyor. 4-5 yıllık bir süreçte önemli bir hacme ulaşması beklenen dijital oyun sektöründe Türkiye’nin önemli bir aktör olabilmesi için desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Biz de Sera Kuluçka Merkezi’nde girişimci adayları için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte oyun dünyasını keşfetmeleri adına ekip üyelerinin nasıl belirleneceği, bu sektöre nasıl başlanılacağı, başarı örnekleri ve sektörden paranın nasıl kazanılacağı başlıklarını irdeleyerek oyun sektörüne dikkat çekmeye çalıştık.

111 milyar doları bulan dijital oyun sektöründe ülkemizin de etkin bir oyuncu olabilmesi adına Erciyes Teknopark olarak bölgedeki çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız.”


11:14, 07.11.2016

Haber Fotoğrafları