+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcileri Erciyes Teknopark’ı Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcileri Erciyes Teknopark’ı Ziyaret Etti

 Fotoğraf

Kategorisinde En Başarılı IPA Projelerinden Biri Seçilen, Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi Çalışması Kapsamında

AB Parlamentosu Parlamenterleri ve Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcileri Erciyes Teknopark’ı Ziyaret Etti

Avrupa Parlamentosu Parlamenterleri ve Avrupa Birliği delegasyonu temsilcileri Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi projesi kapsamında yapımı tamamlanan binayı yerinde görmek ve proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak için Erciyes Teknopark’ı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaretle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Mahmut Doğan şunları söyledi:” IPA projesi yani Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı, Avrupa Birliği’nin 2007–2013 dönemi için aday (Türkiye, Hırvatistan ve Makedonya) ve potansiyel aday (Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Kosova) ülkelere sağladığı tüm katılım öncesi mali yardımları tek bir çerçevede topladığı programın adıdır. IPA kapsamında verilen mali yardımların temel amacı, AB uyum politikasının yönetilmesi ve uygulanmasına hazırlanmalarını teminen aday ve potansiyel ülkelere katkı sağlayıp, onları üyelikle birlikte devreye girecek yapısal fon uygulamalarına hazırlamak ve dolayısıyla bu ülkelerin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmalarında destek sağlamaktır.

Kategorisinde en başarılı IPA projelerinden biri seçilen, Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi çalışması kapsamında, 10.200m2 kapalı alan ile Türkiye'nin en büyük inkübasyon merkezlerinden birinin yapımı 2015 yılında tamamlandı. Avrupa Parlamentosu Parlamenterleri ve Avrupa Birliği delegasyonu temsilcilerinin ziyaretinde Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’nin imkanları anlatılıp yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplantıda farklı ülkelerden kurum ve kuruluşlarla var olan işbirliğinin geliştirilmesi konuları da gündeme geldi. Yapılan görüşmelerin ardından heyet ile IPA projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sera Kuluçka Merkezi ziyaret edildi.

Heyet Erciyes Teknopark’ta yapılan çalışmalardan son derece etkilendiğini belirterek bundan sonraki süreçte de işbirliklerine açık olduklarını belirterek ayrıldı


09:28, 10.11.2016

Haber Fotoğrafları