+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK’TA BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ ANLATILDI

ERCİYES TEKNOPARK’TA BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİ ANLATILDI

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark, teknoloji üreten nitelikli ar-ge firmalarına vizyon katacak eğitim serisine devam ediyor.

Bu kapsamda Erciyes Teknopark’ta düzenlenen etkinlikte, adını son dönemde sıkça duymaya başladığımız Blockchain teknolojisi anlatıldı.

Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Doğan Blockchain ve Ötesi başlığıyla düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi: ”Blockchain teknolojisi son dönemde medyanın da itibar etmesiyle adından sıkça söz ettirmektedir. Blockchain teknolojisi ile zincire dahil olmuş tüm kullanıcılar, güvenli ve değiştirilemez bir biçimde veri, sözleşme, para türü transferleri gibi işlemleri üçüncü bir gözlemciye gerek duymaksızın tüm ağın onayıyla gerçekleştirebilmektedir. Blockchain teknolojisi kullanılarak farklı uygulamalar da gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Sanal ortamda benzersiz evcil hayvan edinip bu evcil hayvandan yeni bir nesil dahi oluşturabilmektesiniz. Blockchain teknolojisinde birbirine ardışık olarak bağlı bloklar bulunmaktadır, bir bloğun oluşturulabilmesi için önceki tüm blokların izni gerekmektedir, bu bloklarda yapılan bütün işlemler tüm blokların onayıyla gerçekleştirilmekte ve zaman damgasıyla işaretlenmektedir. Yani bir bloğu değiştirmek için kendinden önce ve sonra gelen blokları da değiştirmek gereklidir. Bu durum sistemin güvenilirliğini tesis etmektedir.

Dünyada pek çok kuruluş Blockchain teknolojisi üzerine farklı çalışmalar yürütmekteler. Sadece finans sektöründe değil; sigortacılık, sağlık, enerji, hukuk gibi pek çok farklı sektörde Blockchain teknolojisine başvurulabiliyor. Gün geçtikçe Blockchain teknolojisinin daha fazla sektörde karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle Blockchain’in önümüzdeki dönemde takip edilmesi gereken başlıca teknolojilerden biri olduğu çok açıkça görülmektedir. Bu hızını sürdürdüğü sürece Blockchain, gelecekteki önemli teknolojik atılımlardan bir olacaktır.

Erciyes Teknopark olarak biz de dünyadaki gelişmelerden geri kalmamak adına Kayseri’de ilk kez  düzenlenen Blockchain etkinliğine ev sahipliği yaptık. Softtech firmasından Serkan Doğantekin ve Further firmasından Gökhan Koç’un anlatımıyla katılımcılara önemli bilgiler aktarılan etkinlik oldukça verimli geçti.

Erciyes Teknopark olarak firmalarımızın çalışmalarına ve Kayseri’ye değer katacağına inandığımız etkinliklere öncülük ederek ev sahipliği yapmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim.”


10:25, 26.02.2018

Haber Fotoğrafları