+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ve ERCİYES TEKNOPARK TARAFINDAN “SAVUNMA SANAYİ KAYSERİ ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ve ERCİYES TEKNOPARK TARAFINDAN “SAVUNMA SANAYİ KAYSERİ ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

 Fotoğraf

Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı” Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark tarafından 11 Nisan 2018 tarihinde Kayseri’de düzenlendi.

“Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayına”, Savunma Sanayi Müsteşarlığından yetkililer ile savunma sanayine yönelik üretim yapan firmaların temsilcileri ile savunma sanayiinde üretim potansiyeli olan sanayiciler ve akademisyenler katıldı. Çalıştay kapsamında, Erciyes Üniversitesi ile Aspilsan Enerji A.Ş. arasında, “Üniversite – Sanayi Ortaklı Ar–Ge Projesi Protokolü“ de imzalandı.

Ulusal katılımla gerçekleştirilen çalıştay, savunma sanayinde gerek proje işbirliklerinin, gerekse  üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde önemli görüşmelere ev sahipliği yaptı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muhammet Güven, yaptığı açıklamada Savunma Sanayinin millileştirilmesi adına konunun Kayseri’de ele alınıp ülke genelindeki firmalar ile Kayseri’deki firmaların da bu sürece dahil olmasından dolayı son derece memnuniyet duyduğunu belirtti.
Rektör Güven, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Türk savunma sanayi son yıllarda yaptığı atakla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı. Dışa bağımlılığın getirebileceği potansiyel tehlikeler ülkemiz tarafından çok net hissedilmiştir. Önümüze konulmaya çalışılan engeller savunma sanayimizi geliştirme konusundaki haklı ve kararlı tutumumuzu kanıtlar niteliktedir.

Biz de Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark olarak savunma sanayimizin millileştirilmesi adına “Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı” ile Kayseri’deki akademisyenlere, girişimcilere ve sanayicilere yeni bir rota belirleyip bu sektöre Kayseri adına katkı sağlayabilmeyi hedefliyoruz.

Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planladığımız ‘Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı’ kapsamında önemli başlıklarda, ulusal bazda sektörün önde gelen temsilcilerinin katıldığı yoğun ilgi gören 3 ana başlıkta panel düzenlenmiştir.

Düzenlenen panel başlıkları,
_ Askeri yazılım-bilişim-simülasyon vizyon paneli,
_ Askeri ileri malzeme vizyon paneli
_ İnsansız askeri araç sistemleri vizyon panelleridir.

Bilgi Ekonomisine Geçiş Yapmış Ülkeler, Üniversite-Sanayi İşbirliğinin En İyi İşlediği Ülkelerdir

Bugün ordumuz Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı'nda büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede milletimizin manevi desteği şüphesiz çok değerlidir. Ancak savunma sanayimizin güçlü olması çok daha önemli bir etkendir. Ülkemiz bugünkü konumuyla savunma sanayinde ihracat yapan ülkeler arasında 11.sırada yer almaktadır. Ülkemiz dışa bağımlı olmayan, kendi yerli, milli teknolojilerini kendi mühendisleriyle üretir konuma gelmiştir. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, üniversitemizin ilk kurulan fakültelerinden biri olup, şu anda fakültemizde 14 bölüm bulunmaktadır. Gelişmiş altyapı ve imkânlara sahip olan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, ulusal ve uluslararası birçok başarılı projeye ve çalışmaya imza atmaya devam etmektedir. Üniversitemiz son yıllarda ülkemizin ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak için ülke politikalarını ve kendi potansiyelini göz önüne alarak önemli araştırma yatırımları ile adından söz ettirmektedir.

Erciyes Üniversitesi bu yıl YÖK Başkanlığı tarafından araştırma üniversitesi olarak belirlenen Türkiye’deki 10 üniversiteden birisi olmuştur. Bu kapsamda hem bölgemiz hem de ülkemiz adına örnek gösterilecek uygulamaları hayata geçirmek adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hem Erciyes Üniversitesi’nin yetişmiş insan kaynağı ve araştırma merkezleri hem de Erciyes Teknopark’taki imkanlar ile Ar-Ge projelerinin yürütülmesine uygun şartlar sağlanmaktadır. Sanayileşmiş, bilgi ekonomisine geçiş yapmış veya geçiş fazında olan ülkeler, üniversite-sanayi işbirliğinin en iyi işlediği ülkelerdir. Bu noktada da üniversitelerdeki teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri ve araştırma merkezlerinin yaptığı çalışmalar oldukça önem teşkil etmektedir.

Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark olarak her daim ülke ekonomisine katkı sağlayacak çalışmaların yürütülmesinin takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Ülke ekonomisine sağlanacak bu katkıda Kayseri firmalarının da olabilmesi adına bugün önemli bir organizasyon başarıyla gerçekleştirilmiştir.Tüm katılımcılara desteklerinden ve paylaşımlarından dolayı teşekkür ederiz

Kayseri’deki geleneksel sanayi anlayışını teknolojik tabanlı sanayiye dönüştürmek amacı ile çalışmalar yapan Erciyes Teknopark, ulusal ve uluslararası çapta ses getiren etkinlikleri düzenlemeye devam edecektir.”


13:37, 12.04.2018

Haber Fotoğrafları