+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK, GAZZE’DEKİ TEKNOLOJİ TABANLI GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYECEK

ERCİYES TEKNOPARK, GAZZE’DEKİ TEKNOLOJİ TABANLI GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYECEK

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark, Gazze'de kurulu bulunan “University College of Applied Science” bünyesinde yer alan teknoloji tabanlı girişimci yetiştirme merkezi olan UCASTI ile iş birliği protokolü imzaladı.

Erciyes Teknopark’ın uluslararası çalışmaları hakkında açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan şunları söyledi: “Teknopark firmalarımızın uluslararası pazarlara açılmaları için bugün birçok hizmet veriyoruz.

Bu hizmetlerin yanı sıra bugün birçok sıkıntı yaşayan Gazze’deki girişimcilere destek olabilmek ve aramızdaki bağların güçlenmesi için Gazze'de kurulu bulunan University College of Applied Science bünyesinde yer alan teknoloji tabanlı girişimci yetiştirme merkezi olan UCASTI ile Erciyes Teknopark arasında uluslararası bir iş birliği protokolü imzaladık. Bu iş birliği protokolü kapsamında Erciyes Teknopark tarafından Gazze bölgesinde bulunan nitelikli teknoloji tabanlı girişimciler destekleniyor olacak. Erciyes Teknopark bu girişimcilere tamamen ücretsiz olarak hizmet verip Türkiye’de şirket kurmaları için gerekli alt yapı desteğini sağlayarak danışmanlık hizmeti verecek. Bu protokol kapsamında UCASTI, Türkiye girişimcilik ekosisteminden faydalanacak girişimcileri kendisi belirliyor olacak. İş birliği neticesinde Gazze'de bulunan teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimciler Türkiye’nin yeteneklerini daha yakından tanırken, Türkiye üzerinden yeni pazarlara erişim fırsatları elde edecekler.

Doğan sözlerine şöyle devam etti; “Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip Gazze bölgesinde, yazılım sektöründe uzmanlığa sahip nitelikli girişimciler bulunduğunu öğrendik. Bu girişimcilerin Türkiye’de faaliyet yürütmelerini özelliklede Erciyes Teknopark çatısı altında şirketleşmelerini arzu ediyoruz. Teknoparkımızda şirketleşmesi muhtemel girişimcilerin özellikle Ortadoğu pazarı ile Teknoparkımız arasında orta vadede ticaretimizi de artırmasını hedefliyoruz.

Erciyes Teknopark olarak bölgemizde ve ülkemizde gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmaları uluslararası arenaya taşımaktan duyduğumuz memnuniyeti de belirtmek isterim.”


11:09, 07.05.2018

Haber Fotoğrafları