+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TÜBİTAK ARBİS Kayıtları Hk.

TÜBİTAK ARBİS Kayıtları Hk.

Değerli Araştırmacı;
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Destek Programlarında, Panelist, Hakem, İzleyici ve Dış Danışman olarak görev alabilmeniz için, Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) güncel olması gerekmektedir. 2018 yılı TÜBİTAK istatistiklerine göre, Erciyes Üniversitesi’nden Panelist olarak 77, Dış Danışman olarak 99 araştırmacı Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından görevlendirilmiştir.  TÜBİTAK proje değerlendirmelerinde, panelist ve dış danışman seçiminde araştırmacıların güncel ARBİS kayıtlarını dikkate almaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek ARBİS kayıtlarınızın güncel olması sağlanacaktır.
1. Adım: https://arbis.tubitak.gov.tr/ linkinden T.C. Kimlik/Pasaport No ve Parola ile giriş yapılır.
2. Adım: Açılan ekranda “UZMANLIK ALANLARI” seçilir. Bu seçim ile birlikte Bilimsel Teknolojik Faaliyet Alanları, Ekonomik Faaliyet Alanları ve Anahtar Kelimeler sekmeleri gelmektedir. Panelist ve Dış Danışman olarak görev alabilmeniz için en önemli noktalar Uzmanlık Alanlarının altında bulunan sekmelerdir. Uzmanlık Alan sekmeleri ayrı ayrı seçim yapılır ve faaliyet alanına ekleme yapılır.
3. Adım: Bilimsel Teknolojik Faaliyet Alanları seçilir. Çalışma konularınıza göre Bilimsel Teknolojik Faaliyet Alanına eklemeler yapılır.
4. Adım: Ekonomik Faaliyet Alanları seçilir. Burada Ekonomik Faaliyet Alanlarına eklemeler yapılır.
5. Adım: Anahtar Kelimeler seçilir. Burada çalışmalarınızın anahtar kelimeleri eklenir. ARDEB projelerinde başvuru için anahtar kelime eşleştirmeleri buradan yapılmaktadır. Panelist ve Dış Danışman bu anahtar kelimelere göre TÜBİTAK tarafından seçilmektedir.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi
Proje Destek Hizmetleri Birimi (0352 207 66 66 - 68333 – 68348)


15:05, 08.08.2019