+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » M-ERA.NET 2021 Yılı Çağrısı Açıldı!

M-ERA.NET 2021 Yılı Çağrısı Açıldı!

Değerli Araştırmacılar;

M-ERA.NET 2021 yılı çağrısı açıldı. Çağrısının hedefi ileri malzeme mühendisliği alanında modelleme çalışmaları, yüzeyler, ara yüzeyler, kaplamalar, kompozitler, fonksiyonel malzemeler, sağlık uygulamaları için malzemeler, biyomalzemeler, eklemeli/katmanlı imalat alanına yönelik malzemeler ve malzeme teknolojileri ve nano/mikro malzemeler gibi ileri malzeme teknolojileri konularında ulusal araştırma stratejilerinin eşgüdümünün sağlanması, mükemmeliyetin teşvik edilmesi ve bu konudaki rekabetçiliğin arttırılmasıdır.
Çağrısı aşağıda belirtilen alanlara yönelik olarak açılmıştır:
• Malzeme Mühendisliği Konularında (işleme, özellikler ve dayanıklılık) Modelleme Çalışmaları
• Yenilikçi Yüzeyler, Kaplamalar ve Arayüzeyler
• Yüksek Performanslı Kompozitler
• Fonksiyonel Malzemeler
• Sağlık Uygulamaları için İleri Malzeme Tabanlı Teknolojilere Yönelik Yeni Stratejiler
• Eklemeli İmalat için Malzemeler
M-ERA.NET projesinin 2021 yılı çağrısında, proje ortağı olarak TÜBİTAK ile birlikte toplam 43 kurum/kuruluş yer almaktadır. 2021 Çağrısına katılan en az 2 farklı ülkeden (en az 1 Avrupa veya ilişkili ülke) en az 3 ortak (tümünün çağrıya katılan fon kuruluşlarından finansal destek talep etmesi gerekmektedir) olması gerekmektedir. 43 kurum/kuruluş’a erişmek ve proje ortağı aramak için tıklayınız.
İki aşamalı olarak gerçekleşecek çağrı için ilk aşama başvuru tarihleri aşağıdaki gibi planlanmıştır.
1. aşama başvuruların (pre-proposal) http://www.m-era.net portalı üzerinden sunulması için son tarih: 15.06.2021 (Brüksel saati ile öğlen 12.00)
TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvuru son tarihi (Elektronik imza ile yapılacaktır. Elektronik imza ile başvuruyu tamamlamanın son tarihi): 25.06.2021 (17:30 TSİ)’dir. Ulusal çağrı metni için tıklayınız.


12:34, 01.04.2021