+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Teknopark’ın Ortakları Arasında Yer Aldığı “Ortak Girişim Sözleşmesi” İmzalandı

Erciyes Teknopark’ın Ortakları Arasında Yer Aldığı “Ortak Girişim Sözleşmesi” İmzalandı

 Fotoğraf

Erciyes Kayak Merkezi’nde düzenlenen törene; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Sayın Zakir Hasanov, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oktay Özkan, Erciyes Teknopark Genel Müdürü Serhat Dalkılıç ile protokol üyeleri katıldı.
Törenin açılışında konuşan TOMTAŞ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi Kayseri’de havacılık sanayisinin yarım kalmış hikayesinin tekrar canlandırmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da hayata geçirilin projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Rektörümüz Altun, “Erciyes Üniversitesi geldiği nokta itibari ile gerek şehrimize ve ülkemize ve gerekse de dünyaya sağlamış olduğu katkılar ortadadır. Böyle projelerde, teknolojinin olduğu ortamlarda üniversitemizin yer alması bizleri çok mutlu etmiştir” dedi.
Rektörümüz Altun’un konuşmalarının ardından TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ve ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün’de birere konuşma yaptı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da törende yaptığı konuşmada “Kayseri Büyükşehir Belediyesinin desteği ASFAT, TUSAŞ, TOMTAŞ Yatırım ve Erciyes Teknopark’ın katkısıyla savunma ve havacılık sanayisinde yeni başarılara imza atacağız. İnanıyoruz ki TOMTAŞ’ın yarım kalan hüzünlü hikâyesi sizlerin burada yapacağı çalışmalarla büyük bir başarı hikâyesine dönüşecek. Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden, aynı zamanda savunma ve havacılık alanında köklü tecrübeye sahip Kayseri'miz bu yapılanmaya da ev sahipliği yapacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TOMTAŞ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün tarafından Ortak Girişim Sözleşmesini imzalandı.


04:36, 26.12.2022