+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » SERA Programına Katılmaya Hak Kazanan Takımlar Belli Oldu

SERA Programına Katılmaya Hak Kazanan Takımlar Belli Oldu

 Fotoğraf

Girişimci yetiştirme programı olan Sera; ülkemizdeki mevcut girişimci potansiyelini harekete geçirmek, girişimci adaylara projelerini gerçekleştirebilecekleri bir ekosistem oluşturmak ve girişimci adaylarına nasıl iyi bir girişimci olunabileceğini öğretmek amaçları doğrultusunda ETTO (Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi) tarafından organize edilmektedir.

14 Mart 2014 tarihinde başvuru kabulü sona eren Sera programına 108 takım başvuruda bulunmuştur. Sera web sitesindeki katılımcı formunu dolduran takımlar burada yer alan proje bilgilerine bakılarak bir elemeye tabii tutulmuşlar ve içlerinden 20 takım ön eleme turunu geçerek Juriye katılmaya hak kazanmışlardır.

3 Nisan 2014 tarihinde seçilen takımlar jüri önüne çıkarak proje sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Jüri üyeleri arasında başarılı bir girişim örneği olan İpek Bilgisayar’ın kurucusu ve ortağı Vedat ÇAVUŞOĞLU, Ankara Patent ofisinden M. Kaan DERİCİOĞLU, E-tohum’dan Lokman ÖKTEN ve Erciyes Teknopark Genel Müdürü Bilgin YAZLIK bulunmaktadır. Jüri üyeleri finale çıkan takımların projelerini aşağıda belirtilen kriterlere göre inceleyerek ve Sera programına katılmaya hak kazanan 10 takımı belirlemişlerdir.

- Projenin teknoloji geliştirme içeriği
- Projenin geliştirilme seviyesi
- Projenin taşıdığı ticari değer
- Proje takımının niteliği
- Projenin SERA ofislerinde geliştirile bilirliği

Kazanan Proje Takımlarının Yetkilileri
- Abdullah Karaağaç
- Bilal Burak İzgi
- Cihan Topaç
- Elif Yüksel
- Emine Gün
- Emre Arslan
- Halit Çetin
- Hasan Çimen
- Mehmet Fatih Karakaş
- Onur Çalış

Sera programına katılmaya hak kazanan takımlar için, Türkiye’nin en büyük inkübatör ofislerinden birisi olan 934,80 m2 lik bir alanda, 6 ay boyunca kullanabilecekleri, açık ofislerin tahsisi yapılacak sonrasında sanal firmaları kurdurulacaktır. Sera programına ticari değer taşıyan Ar-Ge projeleri ile kabul edilen girişimcilere fikirlerini nasıl projelendirebilecekleri, nasıl uygulamaya dönüştürebilecekleri ve sonrasında nasıl para kazanabilecekleri gibi birçok konuda uygulamalı eğitimler verilecektir.

Program süresince her proje takımına, alanında tecrübe sahibi, ilgili alanda bir mentor tarafından yol göstericilik yapılacaktır. Takımlar SERA programı süresince projelerini teknik anlamda geliştirirken, ticari anlamda da başarıyı yakalayabilmek için sürekli müşteri ve saha görüşmeleri yapacaklardır. 6 aylık programın bitiminde takımlar, daha önceden oluşturulan yatırımcı ağındaki yatırıcılarla bir araya getirilerek, girişimci adaylarına melek yatırımcılar aranacaktır.

6 aylık program sonucunda projelerini ticari ve teknik anlamda geliştiren, sanal firmalarını geliştirerek belirli bir başarı yakalayan girişimci takımlara, 6 ay daha kullanabilecekleri ücretsiz kübik ofisler temin edilecektir


17:09, 04.04.2014

Haber Fotoğrafları