+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » REGULON INC. BAŞKANI TENI BOULIKAS’TAN Erciyes Teknopark'a Önemli Ziyaret

REGULON INC. BAŞKANI TENI BOULIKAS’TAN Erciyes Teknopark'a Önemli Ziyaret

 Fotoğraf

REGULON INC. BAŞKANI TENI BOULIKAS’TAN Erciyes Teknopark'a Önemli Ziyaret

Erciyes Teknopark A.Ş. ile ABD merkezli Regulon Inc. iştiraki olan Regulon Türkiye arasında Kayseri'de ilaç üretimine yönelik imzalanan sözleşmenin ardından ilk önemli ziyaret Regulon Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Teni Boulikas tarafından 17 Eylül 2014 tarihinde yapılmıştır.

Regulon inc. Başkanı Teni BOULIKAS Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi'nde bir seminer vermiştir. Seminerde Regulon Inc. tarafından geliştirilmiş ilk ürün olan Lipoplatin hakkında ayrıntılı bilgi vermiştir.

Ziyaret çerçevesinde Regulon Inc. firmasının geliştirmiş olduğu patentli teknolojinin Türkiye’de üretime ve ihracata yönelik olarak geliştirilmesi üzerine kararların alındığı bir toplantı yapılmıştır.

Bu ziyaretin hemen sonrasında Sağlık Bakanlığı’na yapılacak Üretim İzni Başvurusu sonrası onay alınmasını müteakiben, Regulon Inc. tarafından geliştirilmiş ilk ürün olan Lipoplatin’in Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Genom ve Kök Hücre Araştırma Merkezi ve Nanoteknoloji Araştırma Merkezi altyapısının kullanılması ile üretilmesi ve ihracatın başlaması söz konusu olacaktır.

Tarafların imzalamış olduğu anlaşma kapsamında ilk olarak Regulon Inc. tarafından geliştirilmiş olan ve EMA tarafından Pankreas Kanseri için yetim ilaç statüsü bulunan Lipoplatin (Liposomal Cisplatin)’in direkt üretimi ile inhalasyon teknolojisi uygulaması kapsamında geliştirilmesi ve Kemoterapi’de solunum yolu ile tedavide çok önemli bir açılım yapılması beklenmektedir.


18:20, 17.09.2014