+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Teknopark Firmalarından İpek Bilgisayar'a Büyük Ödül

Erciyes Teknopark Firmalarından İpek Bilgisayar'a Büyük Ödül

 Fotoğraf

Bilişim Sektörünün Yeni Global Ödülü Euro Cloud-Türkiye yarışmasından İpek Bilgisayar’a Ödül

Türkiye’de olduğu gibi bütün dünyada Cloud Computing (Bulut Bilişim) rüzgarı esiyor. Bu alanın oluşturduğu ciro artarken, hizmet alan şirketlerin sayısında da dikkat çekici büyüme yaşanıyor.
Euro Cloud, işte bu büyüyen alanın Avrupa’daki en büyük organizasyonu olarak kıtanın tek ve en önemli ödülünü düzenliyor. EuroCloud Awards, organizasyonun temsilciliğinin bulunduğu ülkeler arasında düzenleniyor. Her ülke önce Yerel yarışmasını gerçekleştiriyor, kazananlar ise Lükemburg'da yarışıyor.

Türkiye’de hızla yükselen Bulut Bilişim alanında oluşturulan başarılı örnekler, iş dünyasının önde gelen üyelerinin yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi.

Türkiye Bulut Ödülleri yarışması şu anda Türkiye bilişim sektöründe aktif olarak faaliyet gösteren inovasyoncu bulut çözümleri tedarikçileri ve müşterilerine yönelik olarak Avrupa EuroCloud Award çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Avrupa Bulut Ödülleri'nin (EuroCloud Awards) Türkiye ödül töreni, 22 Eylül'de BTK Başkanı Tayfun Acarer ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yarışmanın Türkiye finaline 60 firma katıldı. Türkiye’ nin önde gelen, aralarında Microsoft, IBM, Oracle, Vodafone, EMC gibi kuruluşların bulunduğu 17 bilişim sektörü temsilcisi tarafından yapılan değerlendirme ile En İyi Kamu Sektörü Bulut Hizmeti, En İyi SaaS Hizmeti, En İyi IaaS/PaaS Hizmeti, En İnovatif Bulut Hizmeti, Gelecek Vaad Eden Bulut Hizmeti, Yılın Bulut Hizmet Müşterisi kategorilerinde ödüller verilmiştir.

Türkiye’nin ilk Bulut çözümlerinden biri olan İPEK CLOUD, Erciyes Teknopark firmalarımızdan İpek Bilgisayar tarafından geliştirilmiştir. 10 yıldan daha uzun bir süredir Şehirlerarası Otobüs Firmalarının dağıtık yapıda olan tüm ihtiyaçları için kullanılan İPEK CLOUD, En İyi SaaS Hizmeti (Sercive as a Software) kategorisinde İpek Bilgisayar’a ödül kazandırmıştır.


11:46, 24.09.2014

Haber Fotoğrafları