+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » Marie Sklodowska Curie ResearchInnovation Staff Exchange (RISE) Programı Çağrısı Açılmıştır

Marie Sklodowska Curie ResearchInnovation Staff Exchange (RISE) Programı Çağrısı Açılmıştır

orizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları kapsamında yer alan, sektörler ve ülkeler arası bilgi ve teknoloji transferi yoluyla “akademi ve sanayi arasındaki işbirliğini arttırmayı hedefleyen” Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (ResearchInnovation Staff Exchange Scheme-RISE) 2015 yılı çağrısı 6 Ocak 2015 tarihi itibari ile başvuruları kabul etmeye başlamıştır.

Horizon 2020 Marie Sklodowska Curie Araştırma Programları ve Bursları kapsamında her araştırma alanından proje önerileri desteklenebilmektedir.

Programlar hakkında detaylı bilgiler “Başvuru Rehberi”nde yer almaktadır. Başvuru aşamasında kullanılacak “Proje Önerisi Yazım Formatı” da ekte yer almaktadır.

Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (ResearchInnovation Staff Exchange-RISE)

Çağrı Kodu : H2020-MSCA-RISE-2015
Çağrı Açılış Tarihi : 06-01-2015
Çağrı Kapanış Tarihi : 28-04-2015 (Brüksel yerel saati ile 17:00)
Çağrı Bütçesi : 80 Milyon Avro

Araştırma ve Yenilikçilik Değişim Programı (RISE) üniversiteler, sanayi kuruluşları ve araştırma merkezlerindeki araştırmacıların, teknik ve idari personelin uluslararası ve sektörler arası dolaşımını destekleyen bir programdır. Programın amacı araştırma gruplarının kısa sureli personel değişimleri aracılığı ile Avrupa içinden ve dışından kuruluşlar ile uzun sureli araştırma işbirlikleri oluşturmasını sağlamak, sektörler ve ülkeler arası bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirmektir.

Çağrı Sayfası: Çağrının Avrupa Komisyonu sitesindeki resmi duyurusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

RISE Programına başvuru yapmak için Avrupa içinden ve dışından sizin araştırma alanınızda faaliyet gösteren üniversite ve sanayi temsilcileri ile irtibat kurabilir, bu kurumlar ile ekte yer alan proje önerisi formatını kullanarak ortak araştırma projeleri hazırlayabilirsiniz. Bu proje önerisini online bir portal aracılığı ile çağrı kapanış tarihine kadar Avrupa Komisyonu’na sunabilir ve 4 yıllık araştırma projeleriniz kapsamında kısa sureli araştırma dolaşımlarının Komisyon tarafından fonlanmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi : https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/calls/h2020-msca-rise-2015.html


06.02.2015