+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » Ufuk Avrupa SESAR 3 - Avrupa Dijital Gökyüzü İlk Çağrıları ve Bilgi Günü

Ufuk Avrupa SESAR 3 - Avrupa Dijital Gökyüzü İlk Çağrıları ve Bilgi Günü

Değerli Araştırmacılar;
Ufuk Avrupa (Horizon Europe) tarafından, Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı Ortak Girişimi (SESAR 3 JU), Dijital Avrupa Gökyüzü araştırma ve yenilik programı çerçevesinde yenilikçi çözümlerin hızlı bir şekilde izlenmesine yönelik keşfedici araştırmalara, endüstriyel projelere ve faaliyetlere yönelik iki çağrı yayımlanmıştır.
Çağrı, Avrupa hava trafik yönetimini daha akıllı ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan çok çeşitli konuları kapsamaktadır.

Keşfedici Araştırma Çağrısı (HORIZON-SESAR-2022-DES-ER-01), Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürmek için yeni ve yenilikçi fikirleri teşvik etmenin yanı sıra koordineli bilgi alışverişini ve geleceğin Air Traffic Management (ATM)'ta kalifiye işgücünü teşvik etmeyi amaçlamaktadır. “Temel bilim ve erişim”, “uygulama odaklı araştırma” ve “bilgi aktarım ağı” olmak üzere üç çalışma alanından oluşmaktadır. Çağrı detayı için tıklayınız.
Endüstriyel Araştırma Çağrısı (HORIZON-SESAR-2022-DES-IR-01), diğerlerinin yanı sıra ATM Master planlama faaliyetleri, performans yönetimi, emisyon azaltma, otomasyon, alan hava sahası yönetimi ve yapay zekayı ele alan altı çalışma alanından oluşur. Yenilikçi ve U-uzayına (dronların entegrasyonu, kentsel hava hareketliliği, çok modluluk ve havacılık yeşil mütabakatı) yönelik çözümlerin alınmasını hızlandırmak için yeni faaliyetleri amaçlar. Çağrı detayı için tıklayınız.
Proje tekliflerinin sunulması için son tarih 13 Ekim 2022'dir.

SESAR3 bilgi günü etkinliğine davet;
Çağrıların tanıtımı ve nasıl başvuru yapılacağı hakkında SESAR 3 bilgilendirme günü gerçekleştirilecektir. Bilgi günü etkinliği 22.04.2022 tarihinde saat 09:30’da yapılacaktır. Bilgi gününe buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Saygılarımızla.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi
Proje Destek Hizmetleri Birimi
0352 224 81 12 - 348
projedestek@erciyes.edu.tr


13.04.2022