+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » IRA SME 33. Çağrısı Başvuruya Açılmıştır.

IRA SME 33. Çağrısı Başvuruya Açılmıştır.

Değerli Erciyes Teknopark Firma Yetkilileri;

Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Lüksemburg ve İsviçre’de yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çoklu iş birliği imkânı sunan IRA-SME 33. çağrısı başvuruya açılmıştır.
IRA-SME (International Research Activities by Small and Medium-sized Enterprises) Ağının 33. çağrısı ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dâhil olduğu uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Çağrı kapsamında değerlendirilen projelerde temel araştırma niteliği aranmamakta, araştırma ve deneysel geliştirme (Ar-Ge), “teknolojik açıdan yeni veya iyileştirilmiş ürün”, “teknolojik süreç yeniliği” odaklı projeler tercih edilmekte ve
• Yeni ürün üretilmesi
• Ürün kalitesinin veya standardının yükseltilmesi
• Maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi
• Yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi
hedefleri olan projeler desteklenmektedir.
Projenin bütçesi özel kuruluşlar için en fazla 325.000 Avro’dur. Proje süresi en fazla 36 ay olabilmektedir. Ulusal çağrı metnine ulaşmak için tıklayınız.
Çağrıya ülkemizden yapılacak başvurularda sanayi-akademi işbirliği tercih nedeni olmakla birlikte, çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ işbirliği projeleri desteklenebilecektir. Çağrının uluslararası çağrı metnine buradan ulaşabilirsiniz.
Türkiye'deki proje ortaklarının programa, https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinde bulunan “Çağrılı Başvuru Programları” sekmesinden elektronik olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
Detaylı Bilgi ve Destek İçin;
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi
ekrem.aydin@erciyesteknopark.com
(0352 224 81 12 - 348)


28.12.2023