+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK UR-GE PROJESİNE EKONOMİ BAKANLIĞI’NDAN BAŞARI SERTİFİKASI

ERCİYES TEKNOPARK UR-GE PROJESİNE EKONOMİ BAKANLIĞI’NDAN BAŞARI SERTİFİKASI

 Fotoğraf

Ekonomi Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen 3. Kümelenme Konferansı’nda, Erciyes Teknopark tarafından yürütülen “ETTOSOFT Yazılım Kümesi” isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi, gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı “İyi Uygulama Örnekleri” başarı sertifikası almaya hak kazandı.
3. Kümelenme Konferansı, Ekonomi Bakanlığı’nda, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Ur-Ge projesi  temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Düzenlenen konferansta konuşmasının ardından Bakan Elitaş, UR-GE projeleri kapsamında iyi uygulama örneği ve başarı hikayesi olarak seçilen proje sahibi kuruluşların temsilcilerine sertifikalarını takdim etti.
Erciyes Teknopark adına başarı sertifikasını Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Abdulhakim Coşkun aldı. Proje Koordinatörü Mesut Aktekin tarafından ise proje faaliyetlerine dair sunum gerçekleştirildi. Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Abdulhakim Coşkun yaptığı açıklamada şunları söyledi:” Kayseri’nin ilk, Türkiye’nin ise ikinci yazılım kümesi olan Ettosoft Yazılım Kümesi, üye firmaların yurt dışı pazarlara açılmaları ve ihracat yapmaları noktasında bir dizi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden sonra yurt dışı faaliyetlerine başladı. A.B.D. ve Almanya olmak üzere iki yurt dışı ticaret heyeti gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen faaliyetler sonrasında küme üyesi firmaların küme öncesi dönem ile karşılaştırıldığında cirolarında %52, personel istihdamlarında %34 artış oldu. Küme firmalarının toplam ihracatları ise 30 kat arttı. Bundan sonraki süreçte öncelikli hedefimiz, Erciyes Teknopark bünyesinde yeni kurulacak kümelenmelerle diğer firmaların da bu desteklerden yararlanmasını sağlamaktır.”


15:33, 14.03.2016

Haber Fotoğrafları