+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ PATENTİYLE BRONZ MADALYA KAZANDI

ERCİYES TEKNOPARK, ERCİYES ÜNİVERSİTESİ PATENTİYLE BRONZ MADALYA KAZANDI

 Fotoğraf

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarına Katılan,ERCİYES TEKNOPARK ve ERCİYES TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ,ERCİYES ÜNİVERSİTESİ PATENTİYLE BRONZ MADALYA KAZANDI

Bu yıl ilki düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF’16), Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi iki buluşuyla katıldı. Türkiye’de düzenlenen ilk uluslararası buluş fuarı olma özelliğini de taşıyan ISIF’16’da, ERÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi.Doç.Dr.Bilge Albayrak Çeper’in geliştirdiği “Çift Gaz Yakıtlı Enjektör Sistemi” adlı buluş Class A, motor/makine/mekanik teknolojileri alanında BRONZ Madalya kazandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK’ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde buluş sahiplerine ödülleri takdim edildi.
İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ISIF’16, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayesi altında ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) ev sahipliğinde organize edildi. Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak katılım gösterilen fuarda Erciyes Üniversitesi’ne ait iki adet buluş sergilendi. Patent portföyündeki diğer buluşların da gelen ziyaretçilere tanıtımı yapıldı.

Toplam 22 ayrı kategoride değerlendirilen buluşlar, 14’ü yabancı, 3’ü Türk olmak üzere alanında uzman 17 kişiden oluşan jüri ekibi tarafından değerlendirildi. Patenti Erciyes Üniversitesi’ne ait olan ve ERÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi.Doç.Dr.Bilge Albayrak Çeper’in geliştirdiği “Çift Gaz Yakıtlı Enjektör Sistemi” adlı buluş Class A, motor/makine/mekanik teknolojileri alanında BRONZ Madalya aldı.

10 bin metrekare alanda, 24 ülkeden 324 katılımcının yer aldığı fuarda, buluş ve yeni ürün sahiplerine tanıtım ve pazarlama imkanı sağlanırken, yerli ve yabancı iş adamları için önemli işbirliklerine ev sahipliği yapılmıştır.


11:21, 16.03.2016

Haber Fotoğrafları