+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Horizon 2020 Programı Kapsamında Enerji Konulu Tecrübe Paylaşımı Semineri Düzenlendi

Horizon 2020 Programı Kapsamında Enerji Konulu Tecrübe Paylaşımı Semineri Düzenlendi

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından “AB HORIZON 2020 Çerçeve Programı- Enerji” konulu tecrübe paylaşımı semineri düzenledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof.Dr.M.Pınar MENGÜÇ (Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü) katılımcılarla, süreçle ilgili bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi: "Güvenilir, temiz ve verimli enerji alanı, AB Horizon 2020 Programı, toplumsal sorunlara çözümler önceliği altında yer almaktadır.

7. çerçeve programının devamı niteliğinde olan enerji alanının amacı, güvenilir, düşük maliyetli, kamuoyu tarafından kabul görmüş, sürdürülebilir ve rekabetçi enerji sistemlerine geçiş yapmaktır. Ayrıca fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılması ile sınırlı kaynaklara erişim, artan enerji ihtiyacı ve iklim değişikliği gibi sorunlarla mücadele etmektir.

H2020 Güvenilir, Temiz ve Verimli Enerji alanı yoluyla AB’nin 2020 yılına kadar sera gazı emisyonlarının 1990 seviyesine göre %20 azaltılması (2050 yılına kadar ise %80-95 oranında azaltım yapılması), enerji verimliliği yoluyla enerji tüketiminin %20 azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam enerji tüketimindeki payının %20’ye çıkartılması yönündeki iklim ve enerji hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Bu proje başlığına toplam 5,5 milyar avro bütçe ayrılmıştır.

Erciyes Teknopark olarak belli aralıklarla düzenlediğimiz bu tecrübe paylaşımları ile amacımız firma yetkililerinin ve akademisyenlerimizin, Horizon 2020 programı kapsamındaki proje türleri, destek oranları hakkında bilgilenmesini ve yararlanabilmesini sağlamaktır."


17:55, 31.05.2016

Haber Fotoğrafları