+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Teknopark Gençleri Endüstriye Kazandıracak

Erciyes Teknopark Gençleri Endüstriye Kazandıracak

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, oluşturdukları ‘Sera-Kuluçka Hizmetleri’ programı ile gençleri endüstriye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Erciyes Teknopark olarak genç girişimcilerin endüstriye kazandırılmasını önemsediklerini ifade eden Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, ‘Sera-Kuluçka Hizmetleri’ programı ile iş fikri olan gençlere eğitim verip yetiştirdiklerini belirtti. ‘İş fikrinizi seramızda büyütelim’ sloganıyla genç girişimcilere çağrıda bulunduklarını kaydeden Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, “Program kapsamında son iki yıl içerisinde 200’e yakın girişimciye eğitim verdik. Halihazırda ise 80 genç girişimci SERA programından yararlanmaktadır. SERA programımızın en özgün tarafı basamaklı organizasyonun söz konusu olması. Pre-Sera, Sera, After-Sera ve Pro-Sera şeklinde bu evreleri sıraladık. Pre-Sera’da ilham ve fikrin ortaya çıkması ve bunun doğrulanması, Sera’da bunun prototipinin ortaya çıkması, After-Sera’da ar-ge çalışmaları ile ürüne dönüştürülmesi, Pro-Sera’da ise ulusal ve uluslararası alanda başarı elde etmesi şeklinde özetleyebiliriz.” diye konuştu.

BÖLGEDE 300 AR-GE PROJESİ YÜRÜTÜLÜYOR
Ayrıca, Erciyes Teknopark olarak bölgede 300 ar-ge projesini yürüttüklerini de söyleyen Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Erciyes Üniversitesi akademisyenleri tarafından 75 buluşun bildiriminin yapıldığını, bunlardan 26’sı ile ilgili uluslararası patent süreçlerinin başlatıldığını belirtti.

2015’TE 10 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
Erciyes Teknopark’ta 650 civarında ar-ge personeli çalıştığına da dikkat çeken Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ar-ge personeli sayımız her geçen gün artmaktadır. 2015 yılı içerisinde yaklaşık 10 milyon dolarlık ihracatımız gerçekleşmiştir. Önümüzdeki dönemde ar-ge mahsullerinin ihracatına özellikle odaklanmış durumdayız. Bölgemizde ilk kümelenme faaliyeti olarak, yazılım kümelenmesini ETTO Soft olarak markalaştırdık. Başarıyla devam etmektedir ve önümüzdeki yıl tamamlanacaktır. Organize Sanayi Bölgesi ile işbirliği içerisinde yeni kümelenme çalışmalarını gerçekleştirmeye çalışmaktayız. Ayrıca bölgemizdeki ilk endüstriyel ar-ge merkezi Kayseri Şeker Fabrikası tarafından kurulmuştur. Burada da yakın işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir.”

AVRUPA İŞLETMELER AĞI’NIN TR72 BÖLGESİNDEKİ TEK TEMSİLCİSİ
Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Erciyes Teknopark olarak uluslararası iş birliklerinde kilit rol oynadıklarının da altını çizdi. Bu bağlamda, Avrupa İşletmeler Ağı’nın TR72 Bölgesi’nde, 2015-2020 yıllarında tek temsilci olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, “Avrupa Patent Yardım Masası 3 uzmanından birisi TTO uzmanımız olarak faaliyet göstermektedir. Bölgemizde fikri hakların incelenmesi ve elde edilmesiyle ilgili faaliyetleri yine Teknoloji Transfer Ofisi olarak yürütmekteyiz.” diyerek sözlerini tamamladı. 


17:17, 29.06.2016