+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Erciyes Teknopark’ın, Hızlı Prototipleme Atölyesi “Lab Erciyes” Açıldı!

Erciyes Teknopark’ın, Hızlı Prototipleme Atölyesi “Lab Erciyes” Açıldı!

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark, bünyesindeki kiracı firmalara, akademisyenlere, girişimcilere ve Sera Kuluçka Merkezi’ndeki takımlara yaptığı çalışmalarla yenilik sunmaya devam ediyor.

Erciyes Teknopark yerleşkesi Teknopark 4 bina girişinde açılan “LAB Erciyes Hızlı Prototipleme Atölyesi’nde”, girişimciler ürünlerinin prototipini güvenli ve hızlı bir şekilde üretip test etme şansını yakalayabilecekler.

Erciyes Teknopark’ın Hızlı Prototipleme Atölyesi Lab Erciyes hakkında bilgi veren Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi:” Toplamda 240 m2’lik bir alandan oluşan Lab Erciyes içerisinde prototip çalışması için temel gereksinimlere yönelik makine, alet, teçhizat ve üretim ekipmanları bulunmaktadır. Bunlara ek olarak Lab Erciyes Hızlı Prototipleme Atölyesi’nde bilgisayarda tasarlanan çalışmaların hızla ürüne dönüştürülmesi için 3 boyutlu baskı hizmeti de verilmektedir.

Lab Erciyes Hızlı Prototipleme Atölyesi’nde kullanıcıların tüm ihtiyaçları düşünülerek malzeme temini yapılmıştır. Lab Erciyes’te çalışma süresince bilgisayarlar ve xerox yazıcı, 3D yazıcı(Ultimaker), CNC masa üstü, arduino setleri, ölçüm cihazları, multimetre, avometre, kumpas, metre, delici ve kesici matkaplar, şarjlı tornavida, lehim ve kart ekipmanları, somun, civata, vida takımları, rondela, değişik ölçülerde el mengeneleri, anahtar,lokma takımı, alyan setleri, değişik ölçülerde tornavida çeşitleri, pense, kargaburnu, yan keskiler, eye seti ve diğer yardımcı ekipmanlar kullanılabilmektedir.

Atölyede yer alan kitaplıkta girişimcilerin yararlanması adına, temel bilgisayar programlama dilleri, temel elektronik devre geliştirme metotları türünde 100’ü aşkın kitap da yer almaktadır.

Lab Erciyes’in sosyal alanı Lab Cafe’de ise girişimcilerin çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapmalarına ve karşılıklı olarak görüşmelerine olanak sağlanmaktadır. Girişimcilerin birbirleri ile farklı alanlarda fikir alışverişi yapmaları ve güncel yayınları takip etmelerine imkan sağlanmıştır.

Erciyes Teknopark olarak firmalarımıza, girişimcilere ve Sera Kuluçka Merkezi’ndeki takımlara daha iyi hizmet sunabilmek adına sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin hız kesmeden devam edeceğini belirtmek isteriz.”


11:26, 16.11.2016

Haber Fotoğrafları