+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERCİYES TEKNOPARK,TAYVAN TİCARİ HEYET ORGANİZASYONU DÜZENLEDİ

ERCİYES TEKNOPARK,TAYVAN TİCARİ HEYET ORGANİZASYONU DÜZENLEDİ

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark A.Ş. ve Kayseri Sanayi Odası işbirliği ile bilişim alanında faaliyet göstermekte olan firmaların ihracat kapasitelerinin arttırılması ve ikili işbirliklerinin düzenlenmesi amacıyla Tayvan Ticari Heyet Organizasyonu düzenlenmiştir. Ticari heyet kapsamında uluslararası yoğun katılım gösterilen bilgisayar, yazılım, donanım gibi IT konusunda geniş bir alana hitap eden dünyaca ünlü Computex Taipei 2018 fuarına katılım sağlanmıştır.

Organizasyona ulusal çapta faaliyet gösteren 15 bilişim/teknoloji firması katılım gerçekleştirmiştir.  Düzenlenen ticari heyet organizasyonu ile ilgili olarak açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Murat Doğan şunları söyledi: “Güçlü Ar-Ge, üretim yetenekleri ve fikri mülkiyet hakları koruması ile Tayvan, küresel teknoloji ekosistemlerinde ortak arayan yabancı şirketler ve yatırımcılar için stratejik bir destinasyondur. Biz de Erciyes Teknopark olarak firmalarımızın dünyadaki son gelişmeleri yerinde görebilmeleri adına ilgili platformlarda yer almaya gayret gösteriyoruz. Tayvan Ticari Heyet Organizasyonu kapsamında Ekonomi Bakanlığı tarafından bilişim firmalarına sağlanan Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi programına başvuru yapılarak, buradan alınan hibe ile etkinlik süreci yürütülmüştür.

Organizasyon 04 – 09 Haziran 2018 tarihleri arasında Tayvan’ın başkenti Taipei’de gerçekleştirilmiştir. Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) yetkilileri ile görüşmeler yapılmıştır. Organizasyon planlaması, konaklama ve transferler kısmında TAITRA’dan destek alınmıştır. Computex Taipei 2018 fuarına katılımın yanı sıra yoğun B2B görüşmeler ve yerinde firma ziyaretleri yapılmıştır. Teknoloji alanında çalışmalar yapılan Hsinchu Science Park, Nankang Software Park ve Industrial Technology Research Institute (ITRI) ziyareti gerçekleştirilmiştir. Organizasyon kapsamında 3 teknoloji bölgesi ve Tayvan Ticaret Temsilciliği ziyaret edilmiştir. Ayrıca COMPUTEX’18 kapsamında 100’ün üzerinde B2B görüşme yapılmıştır.

Ticaret temsilcimizden mevcut ticari işleyiş, yürütülen işbirlikleri ve yeni ticari bağlantıların geliştirilmesi için tavsiyeler alınmıştır. Alınan tavsiyeler doğrultusunda yeni anlaşmaların yapılması planlanmaktadır.

Firmalarımızın yurt dışı ticaret hacimlerini artırmak ve yurt dışındaki faaliyetlerin nasıl yürütüldüğünü görebilmelerini sağlamak adına bu tür uluslararası etkinliklerde yer almaya devam edeceğimizi belirtmek isterim.”


09:45, 20.06.2018

Haber Fotoğrafları