+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı Uluslararası Ortak Çağrısı Hk.

Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı Uluslararası Ortak Çağrısı Hk.

Değerli Araştırmacılar,

“Nadir Hastalıklara Karşı Etkili Terapi Geliştirilmesine Yönelik Klinik Öncesi Araştırmalar” çağrısı açılmıştır. 22 farklı ülkeden fonlayıcı kuruluş ve Avrupa Komisyonu tarafından ortaklaşa desteklenecek Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı(European Joint Programme on Rare Diseases-EJP RD) İkinci Uluslararası Ortak Çağrısı (Joint Transnational Call-JTC)’na ülkemiz adına TÜBİTAK destek vermektedir.
Çağrı, Avrupa nadir hastalıklar araştırma alanında ihtiyaç duyulan acil, akılcı stratejileri oluşturarak yenilikçi klinik çalışmalarla, hızlı ve düşük maliyette ilaçların keşfi ve hastaların yaşam kalitesini artıracak özel bakım yöntemlerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Proje başvuruları aşağıdaki konulardan en az birini kapsamalıdır;
• Klinik öncesi düzenekte nadir hastalıklarda ihtiyaç duyulan orijinal terapi geliştirme,
• Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından belirlenen standart ve koşullara uygun, tıbbi ürün geliştirmeye yönelik hastalık modelleri kullanma,
• Tedavinin etkilerini izlemek için klinik öncesi düzenekte öngörücü ve farmakodinamik biyo-belirteç geliştirme,
• İlaç geliştirmede klinik öncesi odaklı ilk kanıt çalışmaları.

İki aşamalı başvuru ve değerlendirme süreci izlenecek çağrıya ön proje önerisi ve tam proje önerisi olmak üzere iki ayrı başvuru alınacaktır. Birinci aşama başvuruları için son başvuru tarihi 18.02.2020’dir. İkinci aşama başvuruları için son tarih 16.06.2020’dir.
En az 4 farklı ülkeden 4, en fazla 6 geçerli ortak bir araya gelebilir. Türkiye’den çağrıya katılım sağlayacak araştırmacının TÜBİTAK’tan talep edebileceği destek miktarı, proje koordinatörü olması halinde en fazla 1.440.000 TL, Proje ortağı olması halinde en fazla 720.000 TL’dir.

Çağrı metnine ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi
Proje Destek Hizmetleri Birimi (0352 207 66 66 - 68333 – 68348)


08:20, 10.01.2020