+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Melek Yatırımcılar Summit Erciyes Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesinde Buluştu

Melek Yatırımcılar Summit Erciyes Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesinde Buluştu

 Fotoğraf

Erciyes Teknopark ve ORAN Kalkınma Ajansı iş birliğinde “Summit Erciyes: Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi” Erciyes Dağı’nda gerçekleştirildi.

Daralan ekonomiden kurtulma yolları, erken aşama yatırım pazarı fırsatları, rekabet üstünlüğü elde etme ve teknoloji yatırımları yapan iş insanlarının tecrübe paylaşımları yapıldığı zirvede ulusal çapta yatırımcılarla girişimciler bir araya geldi.

İş dünyasına yönelik kritik konuların sektörün önde gelen temsilcileri tarafından değerlendirildiği Summit Erciyes Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi’nde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise şunları söyledi: “Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi yönetici şirketi olarak görev yapan Erciyes Teknoparkımız, kurulduğu günden bu yana Kayseri’deki geleneksel girişimciliği teknolojik girişimciliğe dönüştürebilmek hedefi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Erciyes Teknopark olarak bölgemizde teknoloji ve yenilik tabanlı işletmelere yatırım yapılmasını ve bu işletmelerin de uzun vadeli büyüyebilmeleri gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Türkiye’nin 14. ve Anadolu’nun ilk akredite melek yatırımcı ağı olan Erciyes Melek Yatırım Ağı (ERBAN) teknoloji tabanlı iş fikirlerine yatırım arayan girişimcilere, bünyesinde yer alan yatırımcılar tarafından fon sağlanması adına Erciyes Teknopark çatısı altında hizmet vermektedir.

Erciyes Melek Yatırım Ağı (ERBAN) bir yandan bilgi, deneyim ve sermaye sahibi kişilere lisans alarak çalışmalarını sürdürürken bir yandan da finans desteği ile katma değerli projelerin hayata geçirilmesi ve büyümelerine katkı sağlanması amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Erciyes Melek Yatırım Ağı’nda bugün itibari ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yatırımcı lisansı verilen 27 melek yatırımcı bulunmaktadır. Sırada bekleyen 22 yatırımcının da melek yatırımcı lisansları alınarak ekosistem desteklenmeye devam edecektir.Erciyes Melek Yatırım Ağı’nda 2019 yılında toplam 6 ileri teknoloji geliştiren şirkete yatırım gerçekleştirilmiştir.

Bugün burada sektörün önemli temsilcileri, yatırımcılar, girişimciler Summit Erciyes Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi’nde bir araya gelerek ülkemizdeki değişen yatırım süreçlerini değerlendireceğiz. Kayseri’de, şehrimizin zirvesi Erciyes’te ulusal çapta böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim.

Daralan Ekonomiden Kurtulmak İçin Melek Yatırımcılık Önemli

Son dönemlerde çokca duyduğumuz “startup” kavramı yani henüz yolun başında olan girişimci işletmeler için etkin rol oynayan melek yatırımcı olgusu, daraldan ekonomiden kurtulup ekonominin canlanması için oldukça mühimdir.

Girişimcilik ekosisteminin canlanıp, başarılı girişimlerin şirketlere dönüşümüne fırsat yaratmak adına iş dünyasındaki tecrübesini ve parasını yeni iş fırsatlarına yatırmak isteyen kişileri ERBAN Melek Yatırım Ağı’na üye olmaya davet ediyorum.

Summit Erciyes Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi’nde hem bölgemiz hem de ülkemizin ilerlemesine katkı sağlamak adına model oluşturacak iş birliklerinin yapılması için önemli bir zemin oluşturduğumuzu söyleyebiliriz.”

Programın düzenleyicisi diğer kuruluş olan ORAN Kalkınma Ajansı adına söz alan Genel Sekreter Ahmet Emin Kilci ise şunları söyledi: “2016 yılı Haziran Ayında Kayseri’de düzenlediğimiz Melek Yatırımcılık Eğitim Programına Avrupa Melek Yatırım Ağları onursal Başkanı Paulo ANDREZ ve Baybars ALTUNTAŞ katılmışlar ve iki gün süren bir eğitim vermişlerdi. Düzenlenen bu eğitim organizasyonu ile Melek Yatırım özelinde bölgemizde farkındalık yaratılmış ve atılacak olan adımlar için altyapı oluşturulmuştu.

Ancak bizler kurum olarak gördük ki, geleneksel girişimcilik fikirlerini desteklemek yerine, milli sermayeyi daha etkin kullanmak açısından teknoloji tabanlı iş fikirlerini desteklemek; hem ERBAN, hem Kayseri ve hem de Türkiye’nin ekonomik geleceği için çok daha önemli idi. Bu amaçla da ilkini 2017 yılında başlattığımız “Benim İşim Girişim” teknolojik tabanlı iş fikri yarışmasını Erciyes Teknopark ile birlikte hayata geçirdik. Şu anda içinde bulunduğumuz üçüncü dönem dahil olmak üzere toplada aldığımız 720 başvuru arasından 30’a yakın prototip üretildi. Buradaki amacımız, gelen iş fikirlerini ERBAN’ın yatırım yapacağı seviyede birer teknoloji şirketi haline dönüştürebilmek.

O günlerde 3 üyesi bulunan ERBAN’ın tanıtımını yapmak için sanayicilerimizle görüştüğümüzde, iş insanları “melek yatırımcılık” kavramını yeni yeni tanıyordu. Erciyes Teknopark’ın üstün gayretleri ile görüyoruz ki, dikilen fidanlar artık meyvelerini vermeye başladılar. Sizler de bugün bunun şahitleri olacaksınız.

Ajans olarak 2023 yılına kadar üzerinde çalışacağımız Sonuç Odaklı Programları; Alternatif Turizm imkanlarının geliştirilmesi, Kırsalda Yaşayan Bireylerin Sosyo-Ekonomik Gelişimlerinin Sağlanması ve Sanayide Kurumsallaşma ve Katma Değerli Üretimin Geliştirilmesi olmak üzere üç ana başlık altında topladık. İşte bu zirvenin de, teknolojiye yapılacak yatırımları arttırarak ulaşmak istediğimiz yüksek teknolojide yapılan ihracat miktarını arttırma hedefine yönelik olarak okuyabilirsiniz.”

Summit Erciyes etkinliği açılış konuşmalarının ardından gün boyu iş dünyasının önemli temsilcilerinin sunumları, tecrübe paylaşımları ve önemli bir satış potansiyeli olan girişimcilerin yatırımcı sunumu yapmaları ile devam etti.


09:24, 15.01.2020

Haber Fotoğrafları