+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Ar-Ge Destek Programı 17. Proje Çağrısı başvuruya açılmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Ar-Ge Destek Programı 17. Proje Çağrısı başvuruya açılmıştır.

Değerli Araştırmacılar;

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Ar-Ge Destek Programı 17. Proje Çağrısı başvuruya açılmıştır.

Çağrı kapsamında başvuru yapılacak proje teklifi, 17. Proje Çağrısı Öncelikli Ar-Ge Konuları kapsamında olmalıdır. Öncelikli Ar-Ge konularına buradan erişebilirsiniz.

17. Proje Çağrısı Öncelikli Ar-Ge Konuları kapsamında hazırlanacak projelerde proje ortağı bulunması zorunludur. Sadece “Tarım Ekonomisi Alanındaki Konular” başlığı altında yer alan iki konu kapsamında olan projeler için yapılacak başvurularda ise proje ortağı zorunluluğu mevcut olmamakla birlikte istenildiğinde proje ortağı alınabilir.

Ortaklık şartı bulunan projelerdeki ortaklıklara ilişkin kurallar ise şöyledir;

· Üniversitelerin ve TÜBİTAK Ar-Ge birimlerinin yürütücü kurum/kuruluş olarak başvurabilmeleri için destek programına başvurmaya haiz en az bir özel sektör kuruluşu (şahıs şirketleri ve adi ortaklıklar hariç Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde kaydı bulunanlar) ile ortaklık yapmaları zorunludur.

· Özel sektör (şahıs şirketleri ve adi ortaklıklar hariç Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde kaydı bulunanlar), sivil toplum ve meslek kuruluşlarının yürütücü kurum/kuruluş olarak destek programına başvuruda bulunabilmeleri için en az bir Enstitü (TAGEM’e bağlı enstitüler ile TAGEM tarafından araştırma yetkisi verilmiş Bakanlık birimleri) ile ortaklık yapmaları zorunludur.

Destek üst limiti Üniversiteler için 300.000 TL (%100 Destek Oranı), Özel Kuruluşlar için 3.000.000 TL (%70 Destek Oranı)’dir.

Son başvuru tarihi 08 Ekim 2021 olan çağrının, çağrı metnine ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımızla.

Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi
Proje Destek Hizmetleri Birimi
0352 207 66 66 – 68348
projedestek@erciyes.edu.tr


09:50, 01.09.2021