+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kayseri Şeker Fabrikası - Erciyes Üniversitesi İşbirliği Protokol

Kayseri Şeker Fabrikası - Erciyes Üniversitesi İşbirliği Protokol


Erciyes Üniversitesi, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. arasında aşağıdaki belirtilen konularda sürdürülebilir işbirliği tesis etmek, araştırma – geliştirme, eğitim ve teknoloji alanında işbirliği yapmak amacı ile 23.01.2014 tarihinde Kayseri Şeker fabrikasında İşbirliği Protokolü ve İyi Niyet Anlaşması imzalanmıştır. İmza törenine Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Fahrettin KELEŞTEMUR, Kayseri Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin AKAY, Erciyes Teknopark A.Ş. (Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim COŞKUN, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Levent BENLİ, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan YETİM ve Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selahattin GÖNÜLATEŞ katılım göstermişlerdir.
İşbirliği protokollerinin ardından bir de ar-ge proje sözleşmesi imzalanmıştır. “Mineral ve Organo-Mineral gübrelerin farklı türden yaprak gübreleri ile etkileşimi ve şeker pancarı (Beta vulgaris var. Saccharifera) bitkisinin verim ve kalitesi üzerine etkileri ve bazı şeker pancarı çeşitlerinin verim performanslarının tarla koşullarında belirlenmesi” adlı projenin yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Abdullah ULAŞ olup, sözleşme Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi ile Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. arasında imzalanmıştır.
Kayseri’nin, bölgenin ve dahi tüm ülkenin refahı ve kalkınması için sürdürülebilir üniversite – sanayi işbirliğinin tesis edilmesi adına yapılmış olan bu protokollerin ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KONULAR
1. Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. bünyesinde 5746 sayılı kanuna kapsamında bir ar-ge merkezi kurulması.
2. Ziraat ve Hayvancılık alanlarında ortak çalışmalar yapılması.
3. Kayseri Şeker Fabrikasının atıklarının orga-mineral gübreye dönüştürülmesi.
4. Yenilenebilir enerji konusunda yeni projeler geliştirilmesi.
5. Kayseri Şeker Fabrikasının hammaddesi olan şeker pancarı bitkisi üzerinde genetik, doku ve kültürel anlamda araştırmalar yapılması.
6. Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının işletmelerinde enerji verimliliğinin yükseltilmesi için araştırmalar yapılması.
7. Çiftçi eğitim merkezi kurularak; tarım teknolojileri konusunda çiftçi eğitimlerinin düzenlenmesi.
8. Kayseri Şeker Fabrikalarının eksiklerinin belirlenerek bu eksiklikler üzerinde Üniversite tarafından çalışmalar yapılması.
9. Erciyes Üniversitesine ait bazı arazilerin ortak kullanımının ve iyileştirilmesinin sağlanması.
10. Erciyes Üniversitesi Bitki Fizyolojisi Laboratuvarında Öğretim elemanları tarafından şeker pancarı üzerinde en etkili bitki besin maddelerini tespit edilmesi ve yaprak gübresi üretimi için çalışmalar yapılması.


18:14, 23.01.2014