+90 352 224 81 13
Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 2014 Yılı Bilim Ödülü Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin KELEŞTEMUR'a verildi

2014 Yılı Bilim Ödülü Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin KELEŞTEMUR'a verildi

 Fotoğraf

2014 Yılı Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Açıklandı

2014 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2014 yılında 3 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. 2014 yılında TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verilmedi.

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş, hayattaki bilim insanlarına verilmekte olan Bilim Ödülü için 2014 yılı ödül miktarı 50.000.- TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Bilim Ödülü sahiplerine ayrıca araştırma desteği de veriliyor.
Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulmuş bulunan Özel Ödül, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel Ödül için 2014 yılı ödül miktarı 50.000.- TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Teşvik Ödülü için 2014 yılı ödül miktarı 20.000.-TL, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Sağlık Bilimleri

Prof. Dr. H. Fahrettin KELEŞTEMUR

Alanı: İç Hastalıkları, Endokrinoloji

Araştırma Konuları: Reprodüktif Endokrinoloji, Nöroendokrinoloji, Hipofiz

Görev Yeri: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji Bilim Dalı

Daha fazla bilgi için: http://rektor.erciyes.edu.tr

“Nöroendokrinoloji alanında kafa travmasına bağlı nöroendokrin değişiklikler konusundaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Bilim Ödülü verilmiştir.

http://tubitak.gov.tr/tr/haber/2014-yili-bilim-ozel-ve-tesvik-odulleri-aciklandi


12:17, 24.07.2014