Sitedeki Yeriniz :
Ana Sayfa » 3501 – Kariyer Geliştirme Programı
3501 – Kariyer Geliştirme Programı
Kariyer Geliştirme Programı’nın (3501) amacı; kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmektir.
PROJE SÜRESİ
Proje süresi en fazla 36 aydır.
PROJE BÜTÇESİ
2016 yılı için, KARİYER projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ), Kurum hissesi ve yurtdışı araştırmacı giderleri hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 225.000 TL'dir. Makine-teçhizat taleplerinin toplam bütçe ile dengeli olması gözetilir.
Altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmez.
Proje Yürütücüsü, Araştırmacı (yurt dışı araştırmacı hariç) ve Danışman Proje yürütücüsünün;
-
Başvuru tarihinden önce doktora/sanatta yeterlilik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olması (Bu koşul eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışanları da kapsamaktadır.),
-
Doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesinin alındığı tarihi izleyen 7 yıl içinde başvuruda bulunması, (Örneğin, 2015 yılında proje yürütücüsü olarak başvuru yapacak kişinin doktora derecesini aldığı tarih 01.01.2008'den daha önce olamaz.)
-
Doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesinin alındığı kurum/kuruluştan farklı ve Türkiye’de yerleşik olan bir kurum/kuruluşta kadrolu olarak çalışıyor olması
-
Doçent ve üstü akademik unvana sahip olmaması,
-
Daha önce TÜBİTAK’tan KARİYER desteği almamış olması,
-
Projeyi öneren kuruluşun kadrolu personeli olması,
gerekmektedir. Proje ekibinde yer alacak araştırmacı veya danışmanların (***);
-
Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik derecesine sahip olmaları gerekmektedir. (Bu koşul eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışanları da kapsamaktadır.)
-
Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
Proje yürütücüsü, projeyi öneren kuruluşun kadrolu personeli olmak zorundadır. Akademik unvanı profesör olan kişiler projede araştırmacı olarak yer alamazlar, fakat danışman olabilirler.
Değerlendirme kriterleri için
tıklayınız
TÜBİTAK 3501 Başvuru formu için
tıklayınız
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi olarak sizin için ne yapıyoruz?
Araştırmacılarımıza Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi ( ETTO) olarak, araştırmaları ve proje başvuruları ile yönetimi esnasında akademisyenlere ve araştırmacılara destek veren bir yapıya sahip olup aşağıdaki kapsamlarda araştırmacılarımıza hizmet vermekteyiz;
-
Projelerinizi sizinle beraber başından sonuna kadar takip ediyoruz,
-
İlgili araştırmacılara fon ve destek çağrıların duyurulması,
-
Projenin yazımından sonra usül ve uslup olarak değerlendirilmesini sağlayarak verilmek istenen mesajın değerlendirecek hakem heyetine doğru aktarılmasında yardımcı oluyoruz
-
Projenin ilgili çağrıya/duyuruya yönlendirilmesini sağlıyoruz
-
Projenize göre fon belirliyoruz
-
Proje sonucunda çıkan ürünün fikri hakları ve patenti konusunda yardımcı oluyoruz
-
Projeniz çok alanlı bir araştırmaysa uygun akademisyenle eşleştirme sağlıyoruz
-
Size proje boyunca danışmanlık yapıyoruz